Str. Trei Ierarhi Nr. 2
700028 Iasi, Romania
Tel (4) 0232.216.884
Tel/ Fax (4) 0332.110.800
Mobil: (4) 0740.570.752
Follow Editura ALFA on Twitter @editalfaFollow Editura ALFA on Twitter @editalfa
Acasa | Comanda | Autori | Colectii | Reviste | Contact | Parteneri | Termeni de utilizare


COLECTIA
SCOALA


Elena Iliescu &
Loredana Nastasa
CHIMIE - Culegere de probleme Nou!

Format: Academic
Nr. pag.: 152
ISBN: 978 606 540 033 7
Comanda prin email

Pret: 23 RON / 230,000 leiLucrarea  intitulata  CHIMIE – CULEGERE DE PROBLEME se adreseaza elevilor din clasele VII–VIII dar si elevilor claselor a IX-a  si respecta programele scolare in vigoare.

Consideram ca prezentul material poate fi un instrument de lucru eficient pentru pregatirea elevilor, cu sau fara sprijinul profesorilor, usurand intelegerea principalelor concepte si legitati care guverneaza
evolutia sistemelor chimice.

Exercitiile cu suport experimental sunt concepute in asa fel incat sa faciliteze intelegerea notiunilor studiate. Numeroase exercitii si probleme cu caracter experimental din lucrare sunt inedite.
In speranta ca aceasta culegere de probleme va fi de folos celor carora le este adresata, multumim  acelora care prin observatii ne vor ajuta sa imbunatatim lucrarea de fata.

George Badarau
LIMBA ROMANA PENTRU TOTI ELEVII (clasele I-VIII)
Format: Academic
Nr. pag.: 296
ISBN: 973-99925-1-x
Comanda prin email

Pret: 26 RON / 260,000 lei

Acest manual ”explicativ a fost conceput pentru toţi elevii, fiind sistematizat pe clase şi niveluri ale limbii, care au astfel posibilitatea să îndepărteze o serie de lacune, să facă faţă cu succes examenelor de capacitate şi de admitere la licee şi şcoli profesionale.

Ramona Enciu (coordonator), Ecaterina Alecsa &
Mihaela Draga Tanase
REPERE IN EDUCATIA COPIILOR ''PROBLEMA''

Format: A5
Nr. pag.: 114
ISBN-10 973-8953-14-6
ISBN-13 978-973-8953-14-7
Comanda prin email

Pret: 11 RON / 110,000 lei

Odata cu publicarea acestui material nu am planuit sa livram o contributie stiintifica, un tratat sau ceva asemanator in domeniul psihopedagogiei. Nu ne-am propus sa fim originali sau exhaustivi în aceasta arie.

Tot ce ne-am propus a fost sa realizam un instrument de lucru pentru parinti si pentru dascalul de azi, de regula sceptic la aceasta problema, de cele mai multe ori „infrant” de copilul „problema”, dar care a pastrat un rest de optimism pedagogic. Rezolvarea problemelor pe care le pun copiii „problema” necesita cunostinte, observatie atenta, curaj, stapanire de sine si imaginatie. (- Autorii)

Gheorghe Badea
SINTAXA LIMBII ROMANE
PE INTELESUL TUTUROR,
CU NOTIUNI DE VOCABULAR SI FONETICA
Nou!

Format: A5
Nr. pag.: 398
ISBN-10: 606-540-023-8
ISBN-13: 978-606-540-023-8 Comanda prin email
Pret: 36 RON / 360,000 lei

Aceasta lucrare s-a nascut dintr-o intentie cu scop practic imediat: acela de a ajuta un elev din ultima clasa a gimnaziului sas e pregateasca in chip temeinic, dar si pe o cale usoara in acelasi timp, pentru examenul de admitere in liceu.

Exista, desigur, multe culegeri de exercitii gramaticale, unele rezolvate; exista, de asemenea, manuale acolare, dar parca totul pluteste in vag, nu exista o sistematizare, o sinteza a problemelor de vocabular si de sintaxa, totul da impresia de haos, ceea ce il face pe elev sa se teama de gramatica si sa ajunga la vorba lui Creanga, considerand-o „un cumplit mesteaug de tampenie".

Culegerile si manualele ofera texte analizate, pe care elevii si le insusesc mecanic, propun texte pentru a fi analizate, pe care elevii se chinuiesc sa le descalceasca cu profesorul in clasa sau cu meditatorul acasa.

Insa putini isi dau silinta sa-l faca pe elev sa inteleaga problemele teoretice ale gramaticii, ca, apoi, elevul singur sa purceada la descifrarea morfologico-sintactica a unui text.

De aceea, in acest volum, folosindu-ne de programa pentru concursul de admitere in liceu si scoala profesionala, am prezentat subiectele teoretice, cat mai sistematic si insotite  de  cat  mai  multe  exemple,  dandu-i posibilitatea elevului sa inteleaga, cum se spune, „despre ce este vorba in propozitie".

Lucrarea nu este originala, bineinteles; ea este alcatuita pe baza bibliografiei anexate. Rostul nostru este acela de a pieptana o fata frumoasa care a adormit in fan si de a o arata lumii in toata splendoarea ei sau de a lua din zmeuriaul plin de tepi fructul rosu si gustos pentru a-l oferi copilului pofticios. (Gh. Badea)

Ion C. Hiru
SINTEZE LITERARE - Gimnaziu si bacalaureat (Ed. I) Nou!

Format: Acad.
Nr. pag.: 136
ISBN-13: 978-606-540-018-4 Comanda prin email
Pret: 26 RON / 260,000 lei

Prezenta lucrare este intocmita cu scopul de a veni in sprijinul elevilor clasei a VIII-a, sustinatori ai testelor nationale, precum si celor din clasa a XII-a, in vederea examenului de bacalaureat. Pot spune ca este o altfel de lucrare, care iese din tiparele de pana acum. Lucrarea cuprinde:

Notiuni de teorie literara:opera literara, structura operei literare, personajul literar si caracterizarea lui, modurile de expunere, clasificarea operelor literare (lirice, epice si dramatice), notele lor definitorii, creatiile literare aforistice, creatiile oratorice, procedee de expresivitate artistica, elemente de prozodie.

Prezenta lucrare contine obiectivele de referinta din programa scolara (clasa a VIII-a si clasa a XII-a), precum si sarcini de lucru, avandu-se in vedere dezvoltarea capacitatii de receptare a mesajului scris, precizari privind continutul programei pentru examenul de bacalaureat (literatura, limba si comunicare, nivelul fonetic, morfosintactic, ortografic si de punctuatie, nivelul stilistico-textual). - Autorul

Ion C. Hiru
SINTEZE LITERARE - Gimnaziu si bacalaureat (Ed. II) Nou!

Format: Acad.
Nr. pag.: 162
ISBN-13: 978 606 540 018 4Comanda prin email
Pret: 29 RON / 290,000 lei

Prezenta lucrare (editia a II-a) este Intocmita cu scopul de a veni In sprijinul elevilor clasei a VIII-a, sustinatori ai testelor nationale, precum si celor din clasa a XII-a, In vederea examenului de bacalaureat. Pot spune ca este o altfel de lucrare, care iese din tiparele de pana acum. Lucrarea cuprinde:

Notiuni de teorie literara: opera literara, structura operei literare, personajul literar si caracterizarea lui, modurile de expunere, clasificarea operelor literare (lirice, epice si dramatice), notele lor definitorii, creatiile literare aforistice, creatiile oratorice, procedee de expresivitate artistica, elemente de prozodie.

Prezenta lucrare contine obiectivele de referinta din programa scolara (clasa a VIII-a si clasa a XII-a), precum si sarcini de lucru, avandu-se In vedere dezvoltarea capacitatii de receptare a mesajului scris, precizari privind continutul programei pentru examenul de bacalaureat (literatura, limba si comunicare, nivelul fonetic, morfosintactic, ortografic si de punctuatie, nivelul stilistico-textual).

Lucrarea vine cu noutati, In scopul bunei pregatiri a elevilor. Pentru clasa a VIII-a, fiecare gen literar, specie literara sunt argumentate printr-o lucrare, o opera studiata de catre elevi In unul dintre manualele alternative (doina, balada, basm, pastel, schita, nuvela, roman, opera dramatica). Pentru clasa a XII-a, am gasit de cuviinta sa prezint douazeci si cinci de eseuri – teme generale – necesare la proba scrisa, lucrari efectuate la nivelul acestei clase, nesofisticate, menite sa asigure succesul elevilor de orice nivel.

In capitolul „Alte lamuriri” am cautat sa raspund unor cerinte obligatorii ale probei scrise, cum ar fi: explicarea folosirii cratimei, marci ale subiectivitatii, explicarea semnelor de punctuatie dintr-un text, marci ale oralitatii, precum si saptesprezece cuvinte care pot intra In combinatie cu altele, formand expresii sau locutiuni, de asemenea, stilurile functionale ale limbii romane si cateva modele de texte argumentative, dezvoltand si interpretand citate ale unor personalitati culturale.

- Autorul

___________________________
Editura acreditata de catre
Consiliul National al Cercetarii
Stiintifice din Invatamantul Superior
(Cod CNCSIS 116)

Copyright © 2002-2011
Editura ALFA
Toate drepturile rezervate. All rights reserved.

design by ZIdeZI