Str. Trei Ierarhi Nr. 2
700028 Iasi, Romania
Tel (4) 0232.216.884
Tel/ Fax (4) 0332.110.800
Mobil: (4) 0740.570.752
Follow Editura ALFA on Twitter @editalfaFollow Editura ALFA on Twitter @editalfa
Acasa | Comanda | Autori | Colectii | Reviste | Contact | Parteneri | Termeni de utilizare


C
OLECTIA
ROMANE


Beatrice Badea
ALICE IN TARA NEBUNILOR

Nr. pag.: 192
ISBN: 978 606 540 040 5
Comanda prin email

Pret: 20 RON / 200,000 lei




"Alice in Tara Nebunilor" este o parodie horror, construita pe structura jocului de sah, la adresa societatii romanesti. Autoarea propune si dezvolta de altfel in eseul sau Ludosofie o teorie a actului cultural ca joc.

Ludosofia, tradusa ca fiind iubirea de joc este de fapt o teorie a jocului. Socialul contine doua mari grupe importante de relatii : cele politice in care emitentul urmareste cu precadere dominarea receptorului si cele comunicationale in care emitentul si receptorul sunt pe pozitii de egalitate si-si verifica reciproc atitudinile. Dar jocul devine important si de luat in consideratie atunci cand se desfasoara tinand cont de un regulament si cand este arbitrat.

Desi formula propusa mai sus pare paradoxala, Alice in Tara Nebunilor este un miniroman in care isi dau intalnire horror-ul si situatiile-limita. Pentru un cititor care a perceput Romania dinainte de decembrie 1989, aceasta este Tara Nebunilor, cu doi binecunoscuti conducatori care o faceau pe regele si regina si care, in cele din urma, au avut un destin tragic.


Alexandra Tarziu

AMERICA, PANTOFUL CENUSARESEI

Format: A5
Nr. pag.: 282
ISBN: 973-85229-8-6
Comanda prin email

Pret: 22 RON / 220,000 lei

Dunarea reprezenta o atractie irezistibila, o sansa limita.
Chiar se intreba daca o mai fi existand vreun fluviu in lume care sa fi schimbat cursul atator destine. I se facu frica, ar fi vrut sa nu se mai gandeasca la asta, dar prin partea locului, samanta fusese aruncata cu mult mai inainte ca ea sa se nasca si putea incolti in mintea oricui. Ca dovada, chiar mirele, la scurta vreme dupa nunta, isi luase lumea-n cap trecand Dunarea in Serbia, calare pe un tub de oxigen. Acesta da voiaj de nunta, nu ca insurateii de aici, cu pasapoarte in regula si cu luna de miere rezervata in Hawaii.



Ion C. Hiru
BORDEIELE SPERANTEI

Format: A5
Nr. pag.: 228
ISBN 978-606-540-093-1
Comanda prin email

Pret: 30 RON / 300,000 lei



Aceasta scriere, asternuta, poate din stangacie, se vrea a fi un omagiu adus eroilor martiri care s-au jertfit in lupta lor curajoasa, in rezistenta armata, anticomunista, de pe versantii sudici ai Muntilor Fagaras, vietuind in geruri, infometati, in nenumarate bordeie ale sperantei catre democratie, catre libertate.

Alte generatii curajoase, alti eroi, au mutat azi bordeiele nadejdii din cremenea muntilor (din patria fiarelor salbatice si a agerelor caprioare, din inaltul seninului vegheat de istetimea vulturilor, aparand parca frumusetea florii de colt) la km "0" al democratiei romanesti – Piata Universitatii – tot un fel de bordei al sperantei, al anului 2012, eroii înfruntand ninsori si geruri, inconjurand cu inimile calde cuvantul drag – VICTORIA – care, cu acelasi steag decupat, fluturand, scandeaza cuvantul drag LI-BER-TA-TE! Aceeasi Victorie, ce numara azi 55 de ierni. Are ceva din taria granitului muntilor, implorand tara si poporul cu chemarea sacra: Romania, trezeste-te!

- Autorul

Lloyd Douglas
CAMASA LUI HRISTOS

Format: A5
Nr. pag.: 614
ISBN: 978 606 540 028 3
Comanda prin email

Pret: 40 RON / 400,000 lei





"Camasa lui Christos", romanul lui Lloyd C. Douglas a ramas de-a lungul anilor un besteller absolut, tiparit in zeci de milioane de exemplare, editia de fata fiind cea completa si definitiva.

Primele insemnari despre Camasa lui Christos sunt cuprinse in Noul Testament si au fost scrise de cei patru evanghelisti: Matei, Marcu, Luca si Ioan. Cea mai completa si mai convingatoare descriere ii apartine lui Ioan (XIX, 23-24), care mentioneaza ca la piciorul Crucii, dupa ce si-au impartit celelalte vesminte, soldatii romani au tras la sorti, pentru a nu taia in bucati "camasa cea fara cusatura". 

La inceputul secolului IV, in anul 326, Sfanta Elena, mama imparatului Constantin al Bizantului, a plecat in Palestina, in cautarea unor marturii ale vietii si patimilor Mantuitorului. Ea a gasit Sfanta Cruce si Camasa lui Christos - dovezi magice ale existentei lumesti a lui lisus.
Astazi, Camasa lui Christos este pastrata in relicvariul Manastirii din Argenteuil (Franta) - loc de sfant pelerinaj si semn de netagaduit ca Mantuitorul se afla printre noi.

Emanoil Rei
DESTINE BUCOVINENE

Format: A5
Nr. pag.: 160
ISBN: 978 606 540 024 5
Comanda prin email

Pret: 22 RON / 220,000 lei

Aceasta noua carte, „Destine bucovinene”, scrisa cu har si implinita temeinic, asa cum ii sta bine unui bucovinean autentic cum este autorul in cauza, ni-l prezinta pe Emanoil Rei ca demn descendent dintr-o lume tot mai rarefiata, o lume aproape astrala, a satului bucovinean, din acel univers in care lumea are un ritm al vietii cu totul special, un ritm racordat la ceasul inimii si nu la cel de pe peretele din casa taranului.

Autorul stie sa „citeasca” tic-tacul acestui ceas astral din sufletul bucovineanului, mereu demn, mereu egal cu sine, cu faptele sale dar si cu datinile si obiceiurile sale, pe care le surprinde cu multa acuratete si fidelitate in paginile acestei carti.

Proza  lui Emanoil Rei din cartea „Destine bucovinene” este una molcoma, asa cum sunt si oamenii locurilor, derulandu-se cu o lentoare parca racordata la comportamentul personajelor pe care le aduce in prim-plan: oameni simpli dar si intelectuali, functionari dar si artisti (vezi personajul principal din povestirea „Izbanda Privighetorii”), activisti de partid, militieni sau inspectori scolari, intr-un cuvant o lume cu de toate, asa cum este chiar lumea inconjuratore.

Fiecare povestire din aceste destine bucovinene are o derulare aproape filmica si asta datorita calitatilor de bun povestitor, dar si de excelent „regizor”, fin observator al comportamentului uman, talent cu care este inzestrat din plin Emanoil Rei. Povestea „Povara originii” poate fi considerata o adevarata radiografie a unor vremuri de „ciuma rosie” care a bantuit si mai pronuntat pe plairile bucovinene, vremuri de o duritate cu totul aparte in satele si in sufletele celor, atat de aproape unii de altii, dar atat de departe datorita sarmei ghimpate, de rudele lor, de vecini, de prieteni si chiar de amintiri uneori. Emil Zimbru, un personaj din aceasta povestire, intr-un anume fel emblematic pentru toate personajele din povestirile acestei carti, student in ultimul an al  facultatii de filologie- ziaristica, are nesansa de a-l „cunoaste” pe tovarasul Ilie, cunoscut drept cadristul, si prin acesta, metodele si metehnele unor executanti ai regimului totalitar, gata-gata sa obstructioneze viitorul semenilor, prin modul obtuz de a judeca realitatile, altele decat acelea pe care, simplist, le-ar intelege el/ei. Incultura si ignoranta dar si suficienta comportamentala a celor de teapa „tovarasului Ilie” au facut atatea si atatea victime poporului roman in acea perioada. Emil Zimbru are sansa de a putea ocoli „binefacerile cadristului”.

Madalin Munteanu
DRUMUL SPRE SATURN Nou!

Format: A5
Nr. pag.: 294
ISBN: 978-606-540-109-9
Comanda prin email

Pret: 30 RON / 300,000 lei

Ce se intampla cand soarta omenirii se afla in mainile a trei tineri a caror preocupare zilnica este Facebook-ul si Twitter-ul? Ce se intampla cand o femeie frumoasa si un nebun te alearga prin Viena sau Paris?”Drumul spre Saturn” nu este o carte serioasa, dar trebuie luata drept una serioasa. Autorul prezinta o cursa contracronometru in mai multe orase din Europa incat chiar si Charles Cecil ar putea fi intrigat. Este o carte atat de cliseica incat trateaza cliseul cu un alt cliseu, tocmai de aceea ”Drumul spre Saturn” este o poveste a lui Stieg Larsson scrisa (cum altcumva decat) in stilul cinic a lui Mel Brooks.

- Autorul

Dumitru Vacariu
FIUL MEU - parabola apocalipsei rosiiI

Format: A5
Nr. pag.: 130
ISBN: 973-8278-99-6
Comanda prin email

Pret: 16 RON / 160,000 lei

Aceasta carte nu este, dupa cum ar parea, o naratiune autobiografica. Toate personajele, tragediile, faptele si neimplinirile semnalate se circumscriu unor realitati traite de autor, sau vazute cu diverse ocazii in perioada uriasului val apocaliptic napustit peste tara noastra dupa impunerea jugului comunist. Doar numele personajelor apar schimbate. (Autorul)


Radu Parpauta
GIARDINIERiI Nou!

Format: A5
Nr. pag.: 212
ISBN: 978-606-540-100-6
Comanda prin email

Pret: 22 RON / 220,000 lei

„Prin povestirile dv. continuati inteligent si cu farmec o directie literara care incepe cu snoavele populare si istorisirile lui Ion Creanga. Insertiile de actualitate in naratiunea patriarhal-pitoreasca sunt de un comic irezistibil (…). Mi-au placut si povestirile in care apar ca personaje Ion Creanga, Mihai Eminescu, Mihail Sadoveanu, Ionel Teodoreanu. Nu oricine ar fi reusit sa-i evoce atat de emotionant jucandu-se de-a evocarea, asa cum faceti dv. Nu as ezita sa cumpar din librarii o carte care ar cuprinde asemenea texte, chiar si daca pentru asta ar trebui sa fac un drum pana la Iasi”

Alex Stefanescu

John Bunyan
INTAMPLARILE PELERINULUI IN CALATORIA SA

Format: A5
Nr. pag.: 254
ISBN: 978 606 540 015 3
Comanda prin email

Pret: 18 RON / 180,000 lei

John Bunyan este autorul a catorva zeci de lucrari cu continut crestin. Printre ele se numara si „Intamplarile pelerinului in calatoria sa” tradusa in peste o suta douazeci de limbi, pretuita ca o carte de capatai, alaturi de Biblie.

In „Istoria Literaturii Universale” tiparita de catre Academia Romana, aceasta carte deosebita este prezentata ca fiind o lucrare de o exceptionala valoare literara.

Lev Tolstoi
IINVIEREA

Format: A5
Nr. pag.: 518
ISBN: 978-973-8953-53-6
Comanda prin email

Pret: 35 RON / 350,000 lei

Cunoastere vietii sociale a Rusiei tariste a devenit pentru Tolstoi una dintre principalele preocupari. Spre sfarsitul ultimului deceniu al secolului al XIXlea, cand se afla deja in plina glorie literara, el scrie ultimul sau roman - "Invierea" - al carui fir epic se tese in jurul lui Nehliudov, nobilul ce-si cauta mantuirea de un pacat al tineretii si tanjeste dupa o viata noua. In urma publicarii acestui roman, Tolstoi va fi excomunicat de catre biserica.

Ion Hurjui
IUBIREA DIN STRADA A SAPTEA

2003
Format: 11 x 17
Nr. pag.: 226
ISBN: 973-8278-31-7
Comanda prin email

Pret: 16 RON / 160,000 lei

In Iubirea din strada a saptea personajele au o experienta obisnuita, neplacerile vin din cotidian, masinatiile unor carieristi, trecerea timpului, degradarea adusa de boala, moartea. Totul relatat cu detasare, adus la nivelul experientelor obligatorii, inevitabile. La inmormantarea mea n-a fost nimeni suna fraza liminara, dupa care urmeaza descrierea lumii de dincolo”, cu scoli unde frecventa nu e obligatorie, unde expeditorul scrisorii se simte cam singur, vinovat ca traieste in continuare.
(Liviu Leonte)



Dumitru Vacariu
PAPUSA CU OCHI DE SMARALDE

Format: A5
Nr. pag.: 178
ISBN: 973-8953-71-5
Comanda prin email

Pret: 18 RON / 180,000 lei

Am dorit, inca din vremea cand am inceput sa ma joc cu visele si cuvintele, sa inchin un poem copilariei... adica jocului cu iezii si mieii, cu puii de gaina, sau de rata, abia iesiti din oua, precum si jocului cu alti copii cu care colindam padurile si ridicam scari din hohote de ras pana ajungeam la Dumnezeu...

Doamne, cat de mult am dorit sa inchin un poem frumosului si binelui din trinitatea divina a copilariei: TATA, MAMA si EU... si am mai dorit ca in acel poem sa ma inchin oamenilor care pot si stiu cum sa pazeasca jocurile copilariei, mai ales celor care stiu sa rada si sa planga impreuna cu copiii...

De cand am cunoscut-o pe Elza, am inteles adevaratul farmec al copilariei si al vietii... Doamne, oare de ce unii oameni renunta atat de usor si de timpuriu la farmecul sfant al copilariei?

Am dorit din adancul sufletului sa scriu un astfel de poem... dar au venit razboiul si cumplitele calvaruri ale fascismului si comunismului... am auzit explodand bombe ucigase, am vazut, prin celule si lagare ale mortii oameni chinuindu-se torturati sau murind langa mine, am vazut iezi, miei si alti pui ucisi cu salbaticie de oameni si alti lupi,... am vazut-o pe Elza murind rapusa de gloante,... dar am vazut-o si reinviind din dragoste...

Am dorit, de cand ma stiu, o lume mai buna si mai frumoasa pe intregul pamant pe care l-am cutreierat... in vis... Niciodata insa si nicaieri nu mi s-au implinit visele... Am visat mereu zadarnic... Poate datorita acestei dureroase ratari m-am facut frate de cruce cu Hristos...

Port, totusi, o mare mangaiere in suflet: poate maine, sau peste un sfert din vesnicia rezervata de Tatal ceresc acestei lumi, din cenusa viselor mele se va naste o noua Elza, intrupare a binelui si frumosului omenesc.

Iar daca a murit prea de timpuriu copilaria mea, va ramane sa traiasca dupa mine, in scurta vesnicie cat ii va mai fi dat sa traiasca aceasta lume, Elza, iubita mea din vis...Si, poate, alaturi de Elza, de Dumnezeu si de copii si pui, altcineva va reusi sa inchine copilariei cel mai frumos poem... Autorul

Dumitru Vacariu
POTECI FARA INTOARCERE

Format: A5
Nr. pag.: 350
ISBN: 978 606 540 012 2
Comanda prin email
Pret: 35 RON / 350,000 lei

 

Cele doua variante ale legendei „Piatra Dediului”, din Muntii Pipirigului, ascultate in copilarie de mai multe ori din gura mamei, m-au impresionat profund prin duritatea si tristetea lor. Mai tarziu, dupa cercetarea mai multor documente referitoare la trecutul comunei Pipirig, mi-am putut da seama de cat adevar contine aceasta legenda.

Acea stanca uriasa si datatoare de spaime, numita „Piatra Dediului”, legata in mod nemijlocit de prapastia deschisa la poalele ei, se afla undeva, intr-o vale, pe versantul rasaritean al Muntelui Bivolul. De altfel, toate acele coline, vai si munti, fie ca este vorba de Cotnarel, de Plaiul Batran, de Halauca, Bivolul, Poiana Lunga si alte coclauri familiare pentru pipirigeni, au fost vizitate in trecut de mari scriitori, precum Ion Creanga, Al. Vlahuta, Calistrat Hogas, M. Sadoveanu, N. Labis si altii, care le-au imortalizat in diverse note de calatorie si povestiri deosebit de frumoase.

Cum era si firesc, cele doua variante ale legendei Pietrei Dediului au pus incet – incet stapanire pe gandurile mele si nu m-au lasat in pace pana nu le-am dat glas literar atat in poemul „Piatra Dediului”, cat si in romanul „Poteci fara intoarcere”.

Poemul „Piatra Dediului” l-am scris in memorie si pe coji de sapun, in anii cumpliti ai detentiei, iar romanul „Poteci fara intoarcere” a vazut lumina tiparului in anul 1987 in cadrul Editurii „Ion Creanga” din Bucuresti. Dar despre odiseea dureroasa a acestor doua scrieri dragi mie voi incerca sa vorbesc alta data…, poate, cine mai stie? Daca poemul „Piatra Dediului” n-a vazut niciodata lumina tiparului, romanul „Poteci fara intoarcere” apare acum, in cadrul Editurii „Alfa”, in cea de a treia editie. Tot inedit si scris tot in perioada detentiei este si poemul „Ochii lupoaicei”.

Si, intrucat aceste scrieri imi sunt cele mai dragi, adaug la finalul lor si poezia „Moldova insangerata” sau „Chemare” pentru care am primit, in anul de gratie 1958, o condamnare de opt ani…

- Autorul

Leca Morariu
VIATA

Format: A5
Nr. pag.: 232
ISBN: 973-8278-04-X
Comanda prin email
Pret: 21 RON / 210,000 lei

Editarea manuscrisului intitulat Viata se datoreaza, in mare parte, doamnei Maria Olar din Suceava, care a stiut sa-l pastreze cu veneratie si sa-l ofere cu generozitate spre tiparire, lucru pentru care ii suntem infinit recunoscatori.

Am pastrat, in cea mai mare parte, caracteristicile originalului, cu formele specifice de limba ale autorului, cu regionalismele, arhaismele si formele duble folosite, ca document al unui limbaj de epoca. Am eliminat din textul original excerptele din cartile lui I.Heliade Radulescu, Aurel C. Popovici si Memoriile Regelui Carol I, precum si numeroasele pasaje in limba germana, limba uzitata chiar si de catre romanii din Imperiu, lasand doar varianta romaneasca (in traducerea tot a lui Leca Morariu). Multumiri se cuvin si domnului Nicolae Carlan, un alt campion al valorificarii jurnalelor morarene, cu care ne-am consultat deseori si de la care asteptam (in conditiile unei generozitati editoriale) o continuare a vietii incepute aici.

Un aspect important al acestor memorii, care le scoate de sub incidenta stricta de razboi, este acela al unui memento cultural, ce contureaza, in flash-uri bine intercalate, cate ceva din framantarile bucovinenilor antebelici. Multe dintre informatii sunt inedite si se cer inventariate de istoricii zonei. Sensibile momente de viata patriarhala, in jurul casei parohiale de la Patrauti, traseaza jaloanele unei temeinice educatii familiale. Si, nu in ultimul rand, perioada petrecuta de convalescentul Leca la Viena deschide perspective catre viata comunitatii romanesti din capitala imperiului, in care se perinda figuri intrate, sau care urmau sa ramana in constiinta spiritualitatii bucovinene: Grigore Pantazi, Viorica Ursuleac, Eugen Nesciuc, Arcadie Dugan, Ambros Comorosan etc.

Leca Morariu (1888-1963), profesor universitar de literatura si folclor la Universitatea din Cernauti (apoi si la Iasi si Bucuresti), decan (1936-1938), director al Teatrului National din capitala Bucovinei (1933-1935), director de reviste ("Fat-frumos" – 1926-1944; Buletinul "Mihai Eminescu" – 1930-1944; "Fond si forma" – 1938 si 1944 etc.), presedinte al Societatii "Armonia" etc. etc., a fost unul dintre cei care a "facut" tot razboiul, in uniforma autriaca, ba chiar mai mult decat altii, odata ce salvarea sa din prizonieratul sarbesc s-a produs de-abia in primavara lui 1919. 

Provenit dintr-o familie, a preotului Constantin Morariu, in care unul din cuvintele de baza a fost "nationalismul", familie care a fost prezenta partial sau in corpore la marile manifestari de suflet romanesc (Putna – 1904; Bucuresti – 1906; Iasi – 1908), tinarul Leca (de la Alexandru), profesor la Gura-Humorului si cu stagiul militar satisfacut (adica si cu juramantul catre imparatul pronuntat), se trezeste, firesc, concentrat in vederea marii conflagratii. Ca si multi altii. Si se duce pe front, cu gandul la Romania, dar luptand impotriva Rusiei. Fatalist! Cum nota, la 9. III. 1961, in jurnalul tinut pana-n ultima clipa a vietii: "Si Patria si Legea iti complica uneori Viata, ba chiar ti-o ia de tot! Si trebuie sa stii ca se cuvine s-o dai!…".

La 30 aprilie 1963, Leca Morariu nota in jurnal: "Lectura. Splendidul meu Mss Viata, din carnetul unui roman, prizonier in uniforma imparatului… Si mereu, mereu obsedat de gandul: Aceia care ar trebui sa-l cunoasca NU mai sunt!…" Convingerea noastra este ca Aceia care ar trebui sa-l cunoasca traiesc si acum.
- Liviu PAPUC


François Mauriac
VIATA LUI IISUS

Format: A5
Nr. pag.: 210
ISBN: 973-8953-03-0
Comanda prin email

Pret: 18 RON / 180,000 lei


Dintre toti istoricii, exegetul este cel care deceptioneaza mai mult. Daca apartine categoriei acelora care neaga mai intai supranaturalul si care in persoana lui Iisus nu vad pe Dumnezeu, suntem siguri ca nu pricepe nimic din obiectul studiului sau si pentru noi toata stiinta lui nu valoreaza nimic.

Dimpotriva, daca e crestin, sa indraznim sa spunem ca foarte adeseori zelul lui face sa tremure mana pictorului, ii intuneca privirea: Omul-Iisus, al carui portret ni-l zugraveste, risca sa se prabuseasca in stralucirea celeilalte firi: Persoana divina.

Fara indoiala, impletirea eruditiei cu cunoasterea mistica la un scriitor, a dat la iveala, in Franta, admirabile lucrari, cum sunt ale Parintelui Lagrange, ale Preotilor de Grandmaison, Lebreton, Pinard de Laboulaye, Huby. Dar mai sunt si altii, vai! si stim pentru ce oameni in toata firea au ajuns azi sa tagaduiasca existenta istorica a lui Christos: Iisus al Evangheliilor, cand redus de toti istoricii sai la proportiile unui simplu muritor, cand ridicat, datorita adoratiei si dragostei lor, cu mult deasupra acestui pamant, unde a trait si a murit, pierde in ochii poporului credincios, ca si in ai indiferentilor, orice contur precis si nu mai ofera nici una din trasaturile unei persoane reale.

Dar, tocmai in acest caz, un scriitor crestin, oricat ar fi el de nestiutor, un romancier – dar care se pricepe, ca sa spun asa, in a nascoci eroi – are, poate, dreptul sa-si spuna cuvantul. Desigur, o Viata a lui Iisus trebuie scrisa in genunchi, intr-un sentiment de recunoastere a propriei noastre micimi, care sa te faca sa-ti cada pana din mana. Un pacatos trebuie sa se cutremure pentru ca a avut indrazneala s-o scrie.Cel putin, daca ar putea sa convinga pe cititor ca Iisus din Evanghelie nu este o faptura artificiala si inchipuita, ci, dimpotriva, e cea mai mareata dintre marile figuri ale istoriei si, dintre toate caracterele pe care ni le ofera, un caracter cel mai putin logic, pentru ca e cel mai viu. Noi ne vom stradui sa-l descriem in ceea ce are el specific si ireductibil.

Inainte de a sti ca el este Dumnezeu, cineva ne apare intr-o vreme hotarata, destul de apropiata de noi in timp: un om, care locuieste intr-o tara, intr-un tinut; un om intre multi altii, unul la fel ca ceilalti, - pentru care, spre a-l distinge de cei unsprezece bieti ucenici, din jurul lui, e nevoie ca sarutarea lui Iuda sa-l desemneze. Acest muncitor dulgher vorbeste si lucreaza in numele lui Dumnezeu. Acest Galileean, din clasa de jos, - membru al unei familii foarte sarace -, care clasa, de altfel, isi bate joc de el si nu-l crede in toate mintile, poseda o atat de mare putere asupra trupurilor si a sufletelor, incat rascoleste poporul, il pregateste in spiritul mesianic, iar preotii, ca sa doboare pe acest impostor, vor trebui sa recurga la dusmanul lor cel mai inversunat, Romanul.

- Autorul



___________________________
Editura acreditata de catre
Consiliul National al Cercetarii
Stiintifice din Invatamantul Superior
(Cod CNCSIS 116)





Copyright © 2002-2013
Editura ALFA
Toate drepturile rezervate. All rights reserved.

design by ZIdeZI