Str. Trei Ierarhi Nr. 2
700028 Iasi, Romania
Tel (4) 0232.216.884
Tel/ Fax (4) 0332.110.800
Mobil: (4) 0740.570.752
Follow Editura ALFA on Twitter @editalfaFollow Editura ALFA on Twitter @editalfa
Acasa | Comanda | Autori | Colectii | Reviste | Contact | Parteneri | Termeni de utilizare



COLECTIA MEDICINA UMANA


Ion Hurjui
COMPENDIU DE GERIATRIE


Format: A5
Nr. pag.: 294
ISBN: 973-8278-43-0
Comanda prin email

Pret: 27 RON / 270,000 lei

Geriatria are statut propriu, este o stiinta care cerceteaza, adanceste si prospectează problemele de morbiditate şi de terapie la varstnici. Un ghid geriatric este util atat pentru specialiştii din numeroasele domenii ale medicinii, cat si pentru varstnicii insisi, indiferent de profesia lor actuala sau anterioara, dovada foarte frecventele solicitări la cabinetele de geriatrie.


Letitia Pasnicu &
Octavian Unguanu
CONTROLUL GENIC AL DEZVOLTARII COMPLEXULUI CRANIO-FACIAL

2006
Format: Academic
Nr. pag.: 264
ISBN: 973-8953-02-2
Comanda prin email

Pret: 26 RON / 260,000 lei

Monografia „Controlul genic al dezvoltarii complexului cranio-facial” reprezinta o valoroasa si cuprinzatoare contributie la cunoasterea geneticii stomatologice. Cartea se inscrie cu interes major, imbracand un aspect stiintific, dar si aplicativ; ea constituie rodul unei munci de ani de zile a autorilor in studiul aspectelor genetice din bolile stomatologice.
Este cunoscut faptul ca principalii factori in dezvoltarea cranio-faciala si a aspectelor sale patologice sunt reprezentati de factorii genetici. Aproape ca nu exista boala genetica care sa nu-si puna amprenta si asupra complexului cranio-facial.

Pe baza unei recente literaturi de specialitate, autorii: Conf. dr. Letitia Pasnicu si dr. Octavian Ungureanu fac o serie de consideratiuni cu privire la conceptia actuala in morfogeneza cranio-faciala, precum si asupra factorilor ce intervin in dezvoltarea acesteia, insistand in special pe controlul genic.

Cartea se caracterizeaza printr-un volum mare de date privitoare la aspectele patologice ale dezvoltarii cranio-faciale, este judicios alcatuita, intr-un stil clar, cursiv, cu iconografie bogata si sugestiva, ceea ce ii confera o deosebita valoare stiintifica si practica. Aceasta monografie este extrem de folositoare atat pentru medici, cat si pentru studenti, reprezentand o contributie de mare interes si inscriindu-se cu succes in arsenalul literaturii medicale.

Profesor dr. Mircea Rusu - Director al Centrului Stomatologic de Colaborare OMS pentru Romania


Maria Hodoroaba Velescu
DEBILITATEA MINTALA SI
PUBERTATEA

2006
Format: A5
Nr. pag.: 550
ISBN: 973-8953-08-1
Comanda prin email

Pret: 39 RON / 390,000 lei




Daca ar fi sa incercam noi a cuprinde intr-o definitie persoana copilului suferind de debilitate mintala, privindu-l, am putea afirma ca:

1. Debilul mintal este fiinta umana care a fost conceputa pe timp de furtuna, s-a nascut si s-a dezvoltat în furtuna, in suferinta.
2. Este fiinta fericita in nefericirea ei, in durerea si suferinta ei. (C.i.p.4)
3. Debilul mintal este pregatit, gata sa stie sa-ti raspunda oricand la intrebari, fiindca nu gandeste daca raspunsul lui este corect sau nu, ci prin acest raspuns, cat de anapoda ar fi, doreste sa fie remarcat, apreciat. De aceea, va zambi fericit, pentru ca a fost solicitat, si i s-a dat onoarea de a raspunde.
4. Debilul mintal este fiinta complexa in simplicitatea ei, condamnabila in nevinovatia si neputinta ei, aroganta in modestia ei! Rareori isi contrazice un raspuns! Ceea ce a spus prima data, ramane valabil. Fiindca nu despica firul in patru, ci il priveste „en gros” si nu „en detail”.
5. Debilul mintal este fiinta bogata in saracia ei, a toate stiutoare in naivitatea ei, fiinta frumoasa in lipsa ei de frumusete!
6. Persoana marcata prin debilitate mintala, este fiinta nesincera in sinceritatea ei, in inocenta ei, pentru ca nu inspira incredere si nu poate deveni convingatoare! Nu stie a folosi cu tactica arma minciunii si a prefacatoriei, masca sociala a perversitatii!
7. Debilul mintal este fiinta conformista in docilitatea si credulitatea ei. Ea nu are ce ascunde, fiindca nu stie a deosebi bine de rau, adevar de eroare! (Autoarea)

Iolanda Mititiuc & Ana Maria Lazarescu
DEFECTOLOGIE SI LOGOPEDIE Nou!


Format: Academic
Nr. pag.: 218
ISBN 978-606-540-060-3
Comanda prin email

Pret: 31 RON / 310,000 lei

AceastA lucrare vine In sprijinul studentilor Facultatii de Asistenta Sociala si Sociologie, cat si studentilor Facultatii de Psihologie.
Lucrarea cuprinde doua parti: prima parte, defectologie, iar partea a doua, logopedie.
Structura si continutul cursului respecta programa analitica, este in conformitate si se coreleaza cu celelalte discipline care vizeaza psihopedagogia, asistenta sociala a persoanelor si grupurilor aflate in dificultate. Nuantarea tematicii si elementele cu caracter aplicativ se vor realiza in cadrul activitatilor de seminar.

Dr. Adrian Petrea
ECHILIBRUL GNATOLOGIC IN IMPLANTOLOGIA ORALA MODERNA


Format: Academic
Nr. pag.: 306
ISBN-10 973-8953-55-3
ISBN-13 978-973-8953-55-0
Comanda prin email

Pret: 28 RON / 280,000 lei



Implantologia orala a dat stomatologiei o noua dimensiune, revolutionand protetica dentara prin faptul ca a permis dispunerea de stalpi suplimentari, care pot fi inserati oriunde este nevoie pe arcada.

Astfel, o serie de pacienti care pana nu de mult beneficiau doar de rezolvari protetice amovibile sau mobilizabile, pot fi rezolvati prin restaurari protetice fixe. Aceste tipuri de restaurari protetice se pot agrega exclusiv pe implanturi (sprijin pur implantar), mixte (sprijin dento-implantar) sau pot fi reprezentate de microproteze unidentare agregate pe un singur implant.

In protetica implantologica implanturile endoosoase impreuna cu bonturile protetice consituie infrastructura, iar aparetele gnatoprotetice propriu-zise, care se fixeaza pe bonturile protetice ale implanturilor sunt definite ca suprastructuri protetice.

Lucrarea este structurata in sase capitole, care abordeaza problematici legate de suprastructura protetica pe implanturi endooase, evaluarea echilibrului gnatologic preimplantar, interventii preimplantare in scopul echilibrarii morfologice si functionale a sistemului stomatognat, programarea si realizarea echilibrului planurilor geometrice, evaluarea echilibrului neuromuscular si, in final, reabilitarea relatiilor fundamentale cranio-mandibulare prin intermediul aparatelor gnatoprotetice implanto-purtate.

Succesul restaurarilor protetice pe implanturi endoosoase depinde de mai multi factori care prin sumatia lor conduc la elaborarea unui adevarat DECALOG INTEGRATIV BIOLOGIC, MORFOLOGIC SI FUNCTIONAL.

Catalina Elena Lupusoru &
Mihaela Ghiciuc
FARMACOLOGIA IN "COMPRIMATE"

Format: A4
Nr. pag.: 418
ISBN: 973-8953-69-3
Comanda prin email

Pret: 60 RON / 600,000 lei


Cresterea rapida a numarului de cunostinte, in toate domeniile, pune tot mai acut problema posibilitatilor de asimilare, de catre studenti, a cunostintelor de baza necesare pentru exercitarea viitoarei lor profesiuni, la nivelul cerintelor actuale ale societatii.

Pentru a face fata acestui deziderat, cadrele didactice trebuie sa duca o neincetata activitate de actualizare si selectare a acelor notiuni a caror predare se impune si de ameliorare a formulelor de predare, spre a facilita, pe cat posibil, memorarea, intelegerea si integrarea de catre studenti a cunostintelor ce le sunt transmise.

In cazul Farmacologiei, una dintre ramurile biologiei cu ratele cele mai mari de crestere a cunostintelor teoretice si practice, s-a dovedit utila, pentru studentii in medicina, pe langa clasicele manuale cuprinzand cunostintele de baza ale farmacologiei medicale si existenta manualelor care, intr-o forma adecvat rezumata, sa permita o rememorare rapida a cunostintelor primite la curs si prin intermediul manualului de baza. Trebuie insistat asupra faptului ca aceste manuale nu reprezinta o “scurtatura pentru invatarea farmacologiei de catre viitorii medici, ci un mijloc de a readuce si prin aceasta de a fixa mai bine in memorie, un volum mai amplu de cunostinte.

Farmacologia in “comprimate” a distinselor cadre ale Universitatii de Medicina si Farmacie “Grigore T. Popa” din Iasi, Prof. Dr. Catalina Elena Lupusoru, sefa disciplinei de Farmacologie a Facultatii de  Medicina si a Dr. Cristina Mihaela Ghiciuc, sefa de lucrari, subliniaza, prin titlul sugestiv ales, cele afirmate mai sus.

Am fost nespus de bucuros sa scriu acest “comprimat” introductiv, convins fiind ca lucrarea ce se inainteaza astazi tiparului va fi de un real folos atat studentilor cat si tinerilor medici si se va bucura de tot succesul ce il merita.
                                                              
Prof. Dr. Sava Dumitrescu
Membru al Academiei de Stiinte Medicale 

 

Mircea Rusu, Marius Cirlan & Iolanda Foia
GENETICA STOMATOLOGICA

Format: Academic
Nr. pag.: 428
ISBN: 973-8953-69-3
Comanda prin email

Pret: 41 RON / 410,000 lei

Profesor dr. Mircea Rusu, personalitate de frunte a stomatologiei contemporane, impreuna cu profesor dr. Marius Cirlan, genetician bine cunoscut in tara si strainatate si cu dr. Iolanda Foia prezinta tratatul „Genetica stomatologica”, volum care constituie rodul cercetarilor Domniilor Lor pe parcursul a mai multor ani in domeniul manifestarilor clinice ale complexului cranio-facial si stomatologice in special, la copiii cu tare genetice si neuropsihice.

Complexul cranio-facial si indeosebi cavitatea orala, calea de import in organism a materiei, sunt extrem de framantate in cursul evolutiei filogenetice si ontogenetice, determinand in timp o reducere a fetei, a maxilarelor si a dintilor, cu aparitia spontana a unor anomalii care produc modificari substantiale ale fenotipului fetei si ale aparatului dento-maxilar.

Tratatul cuprinde 2 parti si 8 capitole mari in care sunt prezentate atat dezvoltarea normala si patologica a fetei si neurocraniului, cat si sindroamele clinice care isi pun amprenta asupra complexului cranio-facial, insistandu-se in special asupra sindroamelor genetice clasice.
Acest volum nu trebuie sa lipseasca din biblioteca medicilor stomatologi, fiind necesar pentru a putea depista si diagnostica anomaliile dento-maxilare genetice, sindromice si nesindromice, in vederea instituirii unor tratamente complexe medicale si chirurgicale si in mod deosebit pentru a promova un tratament simptomatic si profilactic al acestor anomalii.

Cele 205 figuri, in majoritate color, contribuie la o mai buna intelegere si orientare spre un diagnostic diferential intre numeroasele sindroame si afectiuni genetice ale unuia din cele mai importante segmente ale organismului uman.

De aceea cartea elaborata de autorii mentionati este binevenita in literatura de specialitate si ea poate fi considerata printre tratatele de referinta in genetica stomatologica. Nu in ultimul rand, tratatul se bazeaza pe o bogata si recenta bibliografie care vine sa consacre valoarea acestei admirabile carti.

Tratatul reuseste in mod armonios sa integreze stomatologia in familia stiintelor medicale.

Catalina Elena Lupusoru
IMUNOFARMACOLOGIE

Format: A5
Nr. pag.: 342
ISBN: 973-85229-5-1
Comanda prin email

Pret: 32 RON / 320,000 lei

"Acestei carti i se poate adauga, fara rezerve, atributul de "premiera" a acestui subiect in tara noastra, o prima incercare de a defini principalele capitole ale Imunofarmacologiei.

Cartea este laborioasa, a necesitat ani de activitate si o deosebita pregatire fundamentala in aceasta problema. Are caracter de originalitate si o reala valoare stiintifica intr-un domeniu nou si de mare actualitate"    
(Prof. univ. dr. Mircea Pavelescu)  

Mariana Flaiser
INTRODUCERE IN TERMINOLOGIA MEDICALA ROMANEASCA Nou!

Format: Academic
Nr. pag.: 172
ISBN 978-606-540-042-9
Comanda prin email

Pret: 24 RON / 240,000 lei

Autoarea acestei incercari, reluand metoda vechilor cercetatori, a constatat, in continuare, ca terminologia respectiva se fundamenteaza, in primul rand, pe elementele de origine latina, sursa folosita de toate limbile culte. E usor de inteles ca, in aceasta situatie, nu toate cuvintele respective ar fi fost imprumutate de romani, direct din limba latina, ci unele ne-au venit din alte limbi, care ne-au furnizat, la randul lor, si alte elemente proprii limbilor respective, mai putine la numar decat cele latinesti.
Cititorii români au, acum, prilejul sa cunoasca, mai bine, numele bolilor cu care ne confruntam in permanenta.

Mariana Flaiser (coordonator)
LIMBAJUL MEDICAL - Istoric si perspective Nou!

Format: Academic
Nr. pag.: 304
ISBN: 978-606-540-086-3
Comanda prin email

Pret: 37 RON / 370,000 lei

Si la aceasta editie, a XII a, a Simpozionului organizat de Disciplina Limbi Moderne din cadrul Departamentului de Medicina Preventiva si Studii Interdisciplinare, departament al Universitatii de Medicina si Farmacie "Grigore T. Popa", Iasi, au fost pastrate temele propuse la prima editie a intalnirilor noastre stiintifice anuale: Limbajul medical – istoric si perspective; Medicina si cultura.

Tematica propusa de organizatori a deschis si a largit directiile de colaborare cu medicii si farmacistii de la disciplinele fundamentale ale Universitatii noastre si de la alte universitati. Astfel, prin lucrarile specialistilor din domeniul medicinei, limbajul medical este abordat dintr-o alta perspectiva, fapt care nu poate decat sa imbogateasca si sa diversifice aria cercetarilor corpusului terminologic al domeniului. Preocuparile, atat ale lingvistilor cat si ale medicilor sau farmacistilor pentru istoria si evolutia limbajului medical, pentru structura terminologiei de specialitate, pentru creatiile artistice ale medicilor, au o vechime apreciabila in planul culturii romanesti. Studii privind proprietatea, semantismul si circulatia termenilor de specialitate, opinii privind necesitatea intocmirii unor dictionare speciale, a unor dictionare de abrevieri si acronime medicale romanesti sau problema neologizarii limbajului medical sunt comentarii intalnite, in mod constant, in lingvistica sau in istoria limbajului medical.

Ion Hurjui
MEDICUL FAMILIEI - Terapie cognitiva

Format: Academic
Nr. pag.: 390
ISBN: 973-89539-0-1
Comanda prin email

Pret: 35 RON / 350,000 lei

Ca unul care ma consider printre fondatorii specialitatii, participant la dezbaterile la nivel national, anterioare noului statut al medicului de medicina generala, devenit medicul familiei si prin straduinta mea, m-am simtit dator sa onorez sansa ce mi s-a acordat scriind (si publicand) in 1994 prima carte de interes practic, sub titlul Medicul Familiei. In 1997 a fost reeditat volumul intai, impreuna cu tiparirea celui de al doilea.

Editura ALFA va invita acum la recidiva, un volum compact, o contributie la marea tema a cunoasterii prin cuvant. Anexele inserate in finalul cartii sunt: Indexul de nume si Indexul de patologie, modalitati auxiliare pentru a face cartea utila si ca instrument de lucru. Indexurile converg catre titlurile din „sumar”. Metoda foloseste, in aceeasi idee de a sublinia notiuni care sa faca lectura cartii, cat mai utila. Ne adresam nu numai medicilor din toate specialitatile, dar si rezidentilor, studentilor, populatiei doritoare sa citeasca o carte la care sa poata apela pentru „leacurile” pe care le contine si pentru frumusetea discursului terapeutic. Dedicatia mea porneste din aceeasi dorinta de recunostinta catre tinerii pe care ii formez si care la randu-le sunt pentru mine familia.

Prof. dr. Ion (Jan) Hurjui

___________________________
Editura acreditata de catre
Consiliul National al Cercetarii
Stiintifice din Invatamantul Superior
(Cod CNCSIS 116)





Copyright © 2002-2012
Editura ALFA
Toate drepturile rezervate. All rights reserved.

design by ZIdeZI