Str. Trei Ierarhi Nr. 2
700028 Iasi, Romania
Tel (4) 0232.216.884
Tel/ Fax (4) 0332.110.800
Mobil: (4) 0740.570.752
Follow Editura ALFA on Twitter @editalfaFollow Editura ALFA on Twitter @editalfa
Acasa | Comanda | Autori | Colectii | Reviste | Contact | Parteneri | Termeni de utilizareCOLECTIA
JURIDICE


Cesare Beccaria
DEI DELITTI E DELLE PENE - DESPRE INFRACTIUNI SI PEDEPSE

2006
Format: A5
Nr. pag.: 98
ISBN: 973-8278-96-1
Comanda prin email

Pret: 12 RON / 120,000 lei

Unele ramasite de legi ale unui popor cuceritor din anti­chitate, compilate din ordinul unui principe care domnea la Constantinopol acum douasprezece veacuri, amestecate dupa aceea cu obiceiurile longobarzilor si impachetate in confuzele volume ale unor obscuri interpreti particulari formeaza acea mostenire de opinii pe care o mare parte din Europa le numeste inca legi.

Aceste legi, ramasita a celor mai barbare secole, sunt examinate in cartea de fata in partea lor privitoare la sistemul criminal, si relele la care ele dau nastere indraznesc sa le expun diriguitorilor feri­cirii publice intr-un stil care ii indeparteaza pe oamenii de rand neluminati si nerabdatori. Cercetarea sincera a adevarului, independenta fata de parerile comune cu care este scrisa aceasta lucrare, se datoreaza guvernarii blande si luminate sub care traieste autorul.


Petre Ionescu-Muscel
DOCTRINA POZITIVA PENALA

2006
Format: A5
Nr. pag.: 170
ISBN: 973-8278-95-3
Comanda prin email

Pret: 16 RON / 160,000 lei

Facem sa apara acest studiu nu dintr-o ambitie, caci am stat la indoiala daca n-ar fi fost mai util a-l publica mai tarziu si mai dezvoltat. Fusei determinat insa a-l publica mai intai pe acesta, pentru ca oricum s-ar gasi, e totusi cel mai complet din cate exista pana acum in Romania despre „Scoala pozitiva penala”.

Dumitru Burghelea
DREPT CIVIL SUCCESIUNI
Vol. 1

2003
Format: A5
Nr. pag.: 234
ISBN: 973-8278-19-8
Comanda prin email

Pret: 23 RON / 230,000 lei

Lucrarea „Drept civil – Succesiuni” a fost conceputa ca sinteza de interes teoretic si aplicatie practica, fiind un instrument util pentru cei ce doresc sa se initieze in studiul dreptului civil, materia succesiunilor. De aceea, lucrarea apare in doua volume aproximativ egale ca intindere.

Primul volum este consacrat dezbaterilor teoretice privind notiunea de succesiune, felurile succesiunii, conditiile legale pentru a succeda, categoriile de mostenitori si clasele acestora, devolutiunea legala si testamentara, patrimoniul succesoral activ si pasiv, indivizibilitatea si partajarea acestuia etc.

O abordare speciala este acordata sotului supravietuitor, precum si regulilor dupa care acesta participa la succesiune, data fiind reglementarea situatiei sale juridice distincte fata de dispozitiile Codului Civil.

Volumul al doilea este o colectie de acte normative in sinteza care intereseaza materia Dreptului Civil, Succesiuni. Aceasta deoarece, pe langa dispozitiile Codului Civil, care constituie dreptul comun in materie, exista o multime de reglementari succesorale care apartin si altor ramuri de drept, dar care sunt absolut necesare pentru dobandirea unei succesiuni, procedura care trebuie urmata in fata notarului public, in fata instantelor de judecata si a altor organe ale statului.
Acestor cerinte incearca sa le raspunda lucrarea de fata.Dumitru Burghelea
DREPT CIVIL SUCCESIUNI
Vol. 2

2003
Format: A5
Nr. pag.: 340
ISBN: 973-8278-14-7
Comanda prin email

Pret: 29 RON / 290,000 lei

Volumul al doilea este o colectie de acte normative in sinteza care intereseaza materia Dreptului Civil, Succesiuni. Aceasta deoarece, pe langa dispozitiile Codului Civil, care constituie dreptul comun in materie, exista o multime de reglementari succesorale care apartin si altor ramuri de drept, dar care sunt absolut necesare pentru dobandirea unei succesiuni, procedura care trebuie urmata in fata notarului public, in fata instantelor de judecata si a altor organe ale statului. Acestor cerinte incearca sa le raspunda lucrarea de fata.Dumitru Burghelea
DREPT PRIVAT ROMAN

Format: A5
Nr. pag.: 676
ISBN: 973-8278-35-X
Comanda prin email
Pret: 42 RON / 420,000 lei


Lucrarea de fata isi propune sa investigheze principalele teme ale dreptului roman, cu deosebire ale dreptului privat roman, izvoarele dreptului privat roman, procedura romana si dreptul civil roman. Dreptul civil roman ocupa locul central in structura lucrarii si se subdivide in mai multe parti: persoane, bunuri, drepturi reale, obligatii, succesiuni.

De asemenea, este abordata procedura romana care, desi, are importanta mai mult istorica, este semnificativa pentru rigurozitatea sa, ceea ce trimite la ideea de ordine si sobrietate juridica a actului de justitie. Totodata este tratata aceasta materie fiindca dreptul roman s-a dezvoltat pe cale procedurala.


___________________________
Editura acreditata de catre
Consiliul National al Cercetarii
Stiintifice din Invatamantul Superior
(Cod CNCSIS 116)

Copyright © 2002-2011
Editura ALFA
Toate drepturile rezervate. All rights reserved.

design by ZIdeZI