Str. Trei Ierarhi Nr. 2
700028 Iasi, Romania
Tel (4) 0232.216.884
Tel/ Fax (4) 0332.110.800
Mobil: (4) 0740.570.752
Follow Editura ALFA on Twitter @editalfaFollow Editura ALFA on Twitter @editalfa
Acasa | Comanda | Autori | Colectii | Reviste | Contact | Parteneri | Termeni de utilizare


COLECTIA
CARTEA PENTRU COPII


Elena-Alciona Anton
DUMBRAVA INGERILOR


2005
Format: A5
Nr. pag.: 184
ISBN: 973-8278-92-9
Comanda prin email

Pret: 17 RON / 170,000 lei


Cartea contine zece nuvele duhovnicesti ingenioase, cu talc adanc redat intr-o forma literara captivanta, ce incanta sufletul si lumineaza duhul.
Desi e adresata in primul rand adolescentilor (si este accesibila chiar si unui copil) cartea raspunde cu tact si sensibilitate la multitudinea de dileme si cautari spirituale ale oricarui novice in credinta. De asemeni, prin candoarea si profunzimea abordarii Adevarului, prin imaginile poetice si prin acuratetea exprimarii doctrinare, aceasta carte delecteaza sufletul si zideste duhul (in Cristos) oricarui om indragostit (sau cautator) de Adevar si Mantuire.



Elena-Alciona Anton
ELIODOR IN JUNGLA


2005
Format: Academic
Nr. pag.: 56
ISBN: 973-8278-94-5
Comanda prin email

Pret: 13 RON / 130,000 lei

Cartea contine o feerie epica, bogat ilustrata tematic, prezentand istoria cu talc a unei iscusite si dragalasi copile care, orfana fiind, descopera de timpuriu desertaciunea traiului lumesc – si-l introduce pe cititor in imparatia unor „printese ademenitoare”: Virtutile crestine!

Este o incantatoare carte de capatai pentru oricare tanar cititor (scolar sau elev) din tara noastra.



Elena-Alciona Anton
IN LIVADA BUNICULUI


Format: A5
Nr. pag.: 108
ISBN: 973-8278-96-1
Comanda prin email
Pret: 12 RON / 120,000 lei


In livada bunicului este un roman ce se insaileaza in atmosfera de poezie a unei ambiante rustice, patriarhale – inundata brusc de incursiunea dramelor telurice, cotidiene, din jur; drame care sunt insa maiestrit subliniate prin fermentul iluminator al Valorilor spirituale ce irump din inima bunicului Onisim si a nepotilor sai, aflati deja in pragul tineretii cutezatoare






Tedd Tripp
PASTORIND ON INIMA DE COPIL


Format: A5
Nr. pag.: 256
ISBN: 973-97028-1-3
Comanda prin email

Pret: 23 RON / 230,000 lei

Pastorind o inima de copil prezinta felul in care trebuie sa i se vorbeasca inimii copilului tau. Tot ceea ce face si spune copilul vine din inima lui.

Scrisa pentru parinti cu copii de toate vârstele, aceasta carte, printr-o abordare deosebita, ofera perspective si procedee de pastorire a inimilor copiilor pe caile vietii.

PREZENTAREA AUTORULUI:

M-AM SIMTIT INDEMNAT sa scriu despre acest subiect intrucat cred ca actuala cultura, si implicit biserica, are mare nevoie de o perspectiva biblica asupra responsabilitatii parintesti.
Am cautat sa aplic principiile care au dat roade atat in viata mea, cat si in activitatea de consiliere si pastorire incredintata mie de Dumnezeu.

Multumirile sunt prezentate in ordine. Familia m-a sprijinit enorm pe tot parcursul acestui lung si anevoios proces. Nu-i o treaba usoara pentru un predicator sa devina scriitor. Sotia mea iubita a citit cartea de nenumarate ori, nici nu vrem sa ne amintim de cate. Daca o gasiti prea lunga, ei trebuie sa-i multumiti ca „a taiat si a spanzurat” in vederea simplificarii, in cateva randuri, a textului. Copiii mei, acum adulti - Tedd, Heather si Aaron - au acceptat sa fie mentionati pe nume si analizati ca exemple. Sotia lui Tedd, Heather, a fost un ajutor neobosit si pretios in etapele finale dinainte de publicare. Vitalitatea si dragostea lor arzatoare pentru Dumnezeu m-au incurajat deseori cand eram pe punctul de a abandona.

Cei de la Biserica Grace Fellowship, pe care ii iubesc si de la care continui sa invat de 21 de ani, au avut o mare inraurire atat asupra umblarii mele cu Dumnezeu, cat si asupra continutului cartii. Ei m-au ajutat sa desavarsesc invataturile prezentate aici prin predarea lor in nenumarate randuri. Colegii mei prezbiteri si diaconi, care ne slujesc neabatut, m-au incurajat in multe ocazii s-o „sterg” la treaba, atunci cand eu as fi lasat proiectul sa se stinga.

Mare este numarul lectorilor loiali: Daniel Boehret, Gene Cannon, Marcia Ciszek, Jon si Jose Hueni, Kelly Knowlden, Jean M. Neel, Ted R. Vinatieri si Jaz si Ruth Younts. Comentariile si observatiile convingatoare ale acestor oameni au contribuit la clarificarea si focalizarea continutului.

Le multumesc indeosebi lui David Powlison si Jay E. Adams de la Christian Counseling and Educational Foundation (Fundatia de Consiliere si Educatie Crestina). M-am straduit sa urmez modelul lui David de predare al spiritualitatii adevarate si sa-l aplic in domeniul cresterii copiilor. Jay Adams m-a ascutit „cum fierul ascute fierul”. Ii sunt indatorat.

Dumnezeu sa binecuvanteze cele scrise in vederea cresterii unei seminte sfinte pentru biserica Sa. (Tedd Tripp iulie 1995)


Elena-Alciona Anton
PAINEA INTELEPTILOR

Format: A4
Nr. pag.: 324
ISBN-10 973-8953-48-0
ISBN-13 978-973-8953-48-2
Comanda prin email

Pret: 28 RON / 280,000 lei

In cresterea spirituala avem nevoie in primul rand de formulari succinte si clare, bazate pe principalele precepte divine, dospite in creuzetul experimentarii lor in viata. Ele slujesc oricui, ca jaloane pe cale si raspunsuri la dileme... Ruga mea este ca Duhul Domnului sa Se foloseasca de succintele eseuri oferite pe aceste pagini, pentru a capta atentia si a inrauri inima stimatului meu cititor, sporindu-i dorinta si destoinicia in traiectoria sa temerara spre Patria Cereasca ! - Autoarea

Autoarea este un inspirat teolog laic, care in cartile sale trateaza – cu clarviziune, adancime si finete – cele mai arzatoare si imperative teme de spiritualitate crestina, privite din esentiale unghiuri si ancorate in vadul tezaurului teologic crestin bimilenar. Abordarea temelor este ingenioasa si captivanta, stilul este deosebit de concis, clar, sintetic, iluminator ! - Editorul


Elena-Alciona Anton
ROZALIA IN IMPARATIA LUMINII


Format: A5
Nr. pag.: 192
ISBN: 973-8278-97-X
Comanda prin email

Pret: 17 RON / 170,000 lei

Cartea contine o feerie epica, bogat ilustrata tematic, prezentand istoria cu talc a unei iscusite si dragalase copile care, orfana fiind, descopera de timpuriu desertaciunea traiului lumesc.





Veronica Ville & Liliana Rusu
SCENETE PENTRU CEI MICI


Format: A5
Nr. pag.: 56
ISBN-10 973-8953-24-3
ISBN-13 978-973-8953-24-6
Comanda prin email

Pret: 9 RON / 90,000 lei

Copilul din gradinita, pe langa educatie si achizitionare de cunostinte are nevoie de miscare si dans in armonia muzicii ce anima activitatile recreative.

Acest material vine sa convinga o data in plus placerea copiilor de a se manifesta in cadrul programului distractiv fie in cadrul activitatilor extracuriculare

Scenetele prezentate au fost desfasurate cu copiii de grupa mare si pregatitoare in cadrul diferitelor serbari. Cu ocazia pregatirii si desfasurarii acestor scenete s-a pus in valoare talentul copiilor si fiecare interpretare i-a stimulat foarte mult, fiind peste masura asteptarilor.

Garantam succes deplin prin punerea in scena a acestor roluri si usurinta cu care copiii se vor manifesta ca „mici actori”.
.


Elena-Alciona Anton
TABARA DIN RASCRUCEA TAINICA


2006
Format: Academic
Nr. pag.: 172
ISBN: 973-8278-95-3
Comanda prin email

Pret: 19 RON / 190,000 lei

In muntii cei falnici, in preajma Cheilor Bicazului, intr-o cabana mica, numita „Rascrucea tainica”, se infiripase o tabara de vara pentru adolescenti...

Odihna, meditatia, sportul, drumetiile, cercetarea naturii, jocurile in aer liber – ocupau o mare parte din zi. Dar cele mai vibrante si atragatoare momente erau oferite de „Straja de seara”, adica acea adunare de dupa cina, cand se desfasurau diferite concursuri si dezbateri pe teme duhovnicesti.

I„Tema” concursurilor sau dezbaterilor era furnizata de imprejurarile sau dilemele ivite in ziua respectiva, sau de semnele de intrebare lasate de vechi peripetii traite de fiecare. Tinerii isi confruntau experientele, talentele, cunostintele, parerile, convingerile lor – iar arbitru era intotdeauna prietenul lor mai mare: pastorul Albert. (Autoarea)


Elena-Alciona Anton
TEASCUL DIN CARE SE PRELINGE FERICIRE


2006
Format: Academic
Nr. pag.: 182
ISBN: 973-8953-11-1
Comanda prin email

Pret: 22 RON / 220,000 lei

Taisul discernamantului si exigentei omului cult se ascute pe masura incarcaturii si complexitatii vremii traite... Actualmente e o necesitate ca Adevarul sa fie expus intr-o maniera care sa-I evidentieze corect toata slava, intr-un stil vrednic de frumusetea Sa! „Teascul din care se prelinge Fericire” raspunde acestor exigente! Sunt dezbatute aici teme majore de spiritualitate crestina, care trec dincolo de „adevarurile incepatoare” si care sunt redate intr-o forma colocviala - sub forma discutiilor dintre un batran parinte erudit si fiul sau, de-a lungul unei „calatorii” (comuniuni) ce dureaza ani in sir...

Discret, cursiv, ca intr-o inlantuire de verigi ale aceluiasi lant, naratiunea deschide una dupa alta diferite usi, pentru a patrunde apoi tot mai adanc si mai deslusit dincolo de prag, in filozofia si practica acelor principale domenii si drumeaguri ale vietii spirituale crestine.
Temele sunt tratate cu competenta inspirata de Sus, cu inventivitate, echilibru si farmec. Prin felul cum sunt scotocite Radacinile lucrurilor si cum sunt etalate „mecanismele” Inmuguririi si Rodirii duhovnicesti, cartea edifica, incanta si calauzeste. (Nicolae Panaite)


___________________________
Editura acreditata de catre
Consiliul National al Cercetarii
Stiintifice din Invatamantul Superior
(Cod CNCSIS 116)





Copyright © 2002-2011
Editura ALFA
Toate drepturile rezervate. All rights reserved.

design by ZIdeZI